Különleges autó a Corvette, de azért messze nem rendelkezik akkora presztízzsel, vonzerővel, mint a Ferrari Testarossa. A Corvette C4-est Kentucky államban szerelték össze amerikai melósok 1984-1996 között, összesen 358 180 darabot. 

Az amerikai stílus nem volt elég, így Ferrarivá lett a Corvette 1

Az eredeti Ferrari Testarossa Spider

Tömegautónak tűnik a Ferrari Testarossa mellett, amit iparművészeti remekként alkottak Maranellóban, szintén 1984 és 1996 között. Csakhogy a V12-es motorral szerelt olasz különlegességből mindössze 9939 darab készült, kabrió pedig gyári kivitelben mindössze egyetlenegy.

Az amerikai stílus nem volt elég, így Ferrarivá lett a Corvette 2

Így már érthető, miért rakott valaki Ferrari-zakót egy C4-esre. Az átalakítás 37 ezer dollárba került, de a képek alapján profi munkát végeztek, a legendás lamellás ajtók, hátsó lámpák beillesztése jól sikerült, és a technika sem maradt érintetlen. Átfésülték a futóművet, az 5,7 literes V8-as motort, ami fénykorában 365 lóerőre volt képes. 

Az amerikai stílus nem volt elég, így Ferrarivá lett a Corvette 3

A beltér maradt lelombozó, de az eredeti Testarossa is hemzsegett az olcsó műanyagoktól, tehát ebben nincs nagy különbség.

Az amerikai stílus nem volt elég, így Ferrarivá lett a Corvette 4Az amerikai stílus nem volt elég, így Ferrarivá lett a Corvette 5

Minden egyéb téren viszont van, azért a lemezek alatt ez az olasztól merőben eltérő gép. Sajnos az eladási ár nem derült ki az aukciós oldalon, de az sokat elárul, hogy tíz éve már felkerült egy ilyen átalakított darab, akkor 6 millió forintot kértek érte.