Moszkvában sem egyszerű a parkolás. Zsúfolt a belváros, és még fizetni is kell érte, kőkemény 80-130 rubelt óránként. Ez a 3-600 forint azért nem kellene, hogy földhöz vágjon egy olyan autóst, aki egy Mercedes-Maybach S600-assal jár.

Ez a típus még az S-osztály hosszított változatánál is nyújtottabb, így már közel 5,5 méteres. A gépháztető alatt a csúcsot jelentő 6 literes, turbós V12-es lakik visszafogott 523 lóerős teljesítménnyel és 830 Nm nyomatékkal, ami pont elég ahhoz, hogy a 2,4 tonnás autót 5 másodperc alatt gyorsítsa 100 km/órás sebességre. Használtan egy ilyen autóért 20-30 milliót is elkérhetnek, a fenntartása pedig talán még jelentősebb összeg.

a videó a hirdetés után indul

Ezért is érthetetlen, hogy valaki a rendszám meghamisításával kerüli el a bírságot. Emberünk pont ezt tette, ráadásul előre megfontolva, tervszerűen, hiszen direkt magánál hord pár mágneses karaktert, amiket rá lehet pattintani a rendszámtáblára. Így ha nem bukik le a trükk, akkor hiába fotózzák a parkolóőrök, a büntetés sosem éri utol. Egy parkoló autó fedélzeti kamerája viszont leleplezte, de hogy indult-e eljárás az ügyben, arról nincs semmilyen információ.

A jelenség nem új, a rendszámok eltakarása évek óta probléma az orosz fővárosban, egyes autósok tényleg kreatív módszereket vetettek be, van, aki rágóval ragasztotta le, mások ragasztószalaggal módosították az eredeti számokat.

A világ egyik legdrágább autójával jár, mégis pofátlanul csal a parkolásnál ez az autós 2A világ egyik legdrágább autójával jár, mégis pofátlanul csal a parkolásnál ez az autós 3