A tehetős szabálytalankodók eseteiben mindig felmerül, mennyire van elrettentő hatása a pénzbüntetésnek? Aki 30-40 millió forintot érő autóval követ el szabálysértést, ami csak bírsággal szankcionálható, azt biztos nem hatja meg pár tízezer, esetleg százezer forint.

Ez a Moszkvában rögzített eset viszont másról árulkodik. A videón látható Mercedes E-osztály vezetője felkészülten fogott bele a szabálytalan dugókerülésbe, feltehetően ez hozzátartozik a mindennapi rutinjához. Kiszállva olyan könnyedén pattintotta le a rendszámot, mintha direkt erre gyártott kerettel lenne rögzítve. 

a videó a hirdetés után indul

Így a kamerák már nem tudják automatikusan küldeni a tulajdonosnak a bírságot, viszont ha járőrbe botlik, akkor szintén bajba kerülhet. 

A jelenség nem új, a rendszámok eltakarása évek óta probléma az orosz fővárosban, egyes autósok tényleg kreatív módszereket vetettek be, van, aki rágóval ragasztotta le, mások ragasztószalaggal módosították az eredeti számokat.

Rutinos szemétláda akcióban: levette a rendszámot, mielőtt szabálytalankodott 1Rutinos szemétláda akcióban: levette a rendszámot, mielőtt szabálytalankodott 2Rutinos szemétláda akcióban: levette a rendszámot, mielőtt szabálytalankodott 3