Egy októberi hétfő reggelen különös látvány fogadta a franciaországi Plounéventer lakóit az egyik buszmegállónál. Számos nem hétköznapi buszmegállós parkolásról írtunk már a Vezessen is, de valóban nehéz szavakat találni arra, hogy egy Peugeot Partnert sikerült feltornázni a  buszmegálló tetejére.

A helyi csendőrséget is értesítették a rendhagyó pozícióban hagyott kishaszonjárműről, habár eleinte az is felmerült, hogy egy modern művészeti alkotás eredményéről van szó, esetleg egy marketingfogásról, de mindkét forgatókönyvet hamar elvetették.

„Ez egy teljes rejtély. Tudjuk, hogy kié a jármű, de nem tudjuk, hogyan került oda, azt pedig végképp nem, hogy miért” – nyilatkozta még a helyszínen Christophe Taval kapitány a Voltage című francia lapnak.

A homályos foltok tisztázásában még a Facebook népét is segítségül hívták a csendőrök, végül egy hét után sikerült pontot tenni az ügy végére. Az előzetes felvetésekkel ellentétben nem ittas vezetés, hanem üzleti vita eredményezte a látottakat, melynek tárgya állítólag éppen az autó volt.

Mint kiderült, az elkövető egy raklapemelővel tette fel a buszmegálló tetejére a Peugeot-t – most pedig veszélyeztetés a vád ellene.

A témával az RMC is foglalkozott, műsorában egy válogatást is közölt a képekből: