Szó nincs elírásról a címben, két román állampolgár valóban úgy döntött, hogy egy szép sárga helikoptert próbál meg hazajuttatni. Épp a német B83-as autópályán haladtak a méretes szállítmánnyal, azt egy Mercedes Sprinter kisbusszal vontatva, amikor a rendőröknek feltűnt az egyedi „horrorkaraván”, mely éppen a leállósávban vesztegelt, miután lerobbant.

A Hessisch Oldendorf és Fischbeck közötti szakaszon ez adott némi munkát az egyenruhásoknak 2021. november 11-én, csütörtökön, az éjszaka kellős közepén. Az ellenőrzés során ugyanis feltárták, hogy a szerelvény állapota katasztrofális, és ha mindez még nem lenne elég, az utánfutós trélerre nem is az arra való rendszámot erősítették, hanem egy másik járművét.

Új szintre emelték az utánfutós vontatást – helikopterrel 1

Nagy ambíciókkal vágtak neki az útnak, de végül nem értek célba a sárga Bere helikopterrel.

Mivel felváltva vezettek, a 29 és a 38 éves személlyel szemben is büntetőeljárást kezdeményeztek. Pedig azt papírok hiányában meg sem lehetett állapítani, hogy nem volt-e a túlterhelve a szerelvény. A fennakadást végül két vontatócég bevonásával kellett elhárítani, a rendőrök ugyanis érhető módon nem engedték tovább a túlontúl bátor delikvenseket.

„Mentségükre” szóljon, hogy amennyiben esetleg nem tűnt volna fel valakinek a sárga monstrum, a hátsó szárnylapra biggyesztett láthatósági mellénnyel hívták fel rá a figyelmet. Más kérdés, hogy valószínűleg ebben sem jártak el szabályszerűen. Legalábbis Magyarországon a KRESZ úgy rendelkezik a 47. § 6. pontjában a járművön túlnyúló rakományokról, hogy még ha áll is a jármű,

legalább 40×40 cm méretű piros vagy piros-fehér csíkos zászlóval, illetőleg táblával, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között ezen felül a hátra kinyúló rakományt piros fényű lámpával és piros fényvisszaverővel, az oldalra kinyúló rakományt előre fehér fényű lámpával és fehér fényvisszaverővel, hátra piros fényű lámpával és piros fényvisszaverővel meg kell jelölni.