Az internet tele van átverésekkel. Gyakorlatilag mindent filterekkel átszűrve, előre megtervezve kapunk meg, és a készítők már tudják, hogy a közönség mit fog gondolni. Azt is tudják előre, hogy egyes videók dühöt, értetlenséget, és indulatokat váltanak ki, de néha pont ez a cél. 

Erre jó példa egy amerikai autoszerviz, az Elite Motor Works tulajdonosa, és az ő videós trollkodása. Több olyan rövid kisfilmet készített, amiben érthetetlen módon tesz tönkre ránézésre teljesen rendben lévő autókat, sőt egy alkalommal sikerül az arcába robbantani egy légzsákot is, amikor csavarhúzóval piszkálja a BMW kormányát.

Amikor magyarázat nélkül, a videofolyamot pörgetve találkozik valaki egy ilyen villanással, észre sem veszi a  csalást. Az átlag nézői hozzászólást olvasni pedig talán viccesebb, mint maga a videó. Van, aki azon elmélkedik, vajon miért nem halt meg a szerencsétlen, hova lett a csavarhúzó, kirúgják-e a melóból. Más jót röhög az idióta szerelőn, ha pedig BMW-tulajdonos, akkor beír pár sor átkozódást, és emberünk fejére olvassa a hülyeségét.  

a videó a hirdetés után indul

A BMW-s közösséget az bosszantotta fel, hogy a főszereplő szándékosan tesz kárt a bajor márka termékeiben, amelyek teljesen átlagos autóknak tűnnek.

Csakhogy nem azok. Totálkáros roncsok, amiknek állapotát ügyes vágással elfedték a készítők. A légzsákos trükkhöz két autót használtak, a robbanás hangját utólag vágták alá, és amikor elrántja a telefont, akkor váltunk a már totálkáros, kinyílt légzsákkal álló autóra. 

Erről egy több mint hatperces “leleplező” videó is készült az Elite Motor Works csatornáján, ahol a trollkodás mellett valódi felújítások, BMW-szereléssel kapcsolatos tartalmak is akadnak.