Közúti baleset történt a 4-es számú főút 210-es kilométerénél november 10-én reggel, ahol nyolc autó és két kamion ütközött Ebes térségében. A rendőrség szerint álló kocsisorba hajtott egy kamion, a körülmények egyelőre nem ismertek. A balesetben többen megsérültek. A szemle és a műszaki mentés idejére teljes útlezárás van érvényben az érintett szakaszon, a forgalmat Hajdúszovát irányába terelik.

Műszaki mentés céljából a debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók érkeztek a karambol helyszínére. A mentőket is riasztották a balesethez – tudatta a katasztrófavédelem, akik arról is beszámoltak, hogy három embert kellett kórházba szállítani.

Az évnek ebben az időszakában már mindennapos a sűrű köd, és a fokozott odafigyelés mellett nem árt, ha a ködlámpáink kezelését is tudatosítjuk. Mert még mindig sokan használják helytelenül az amúgy biztonságot fokozó eszközt, és ebben az is szerepet játszik, hogy nincs konkrét előírás, felismerhető értékek mentén meghatározott szabályozás. Itthon nagyvonalúan csak ennyit ír elő a KRESZ: “tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelző ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják.”

Nyitókép: haon.hu