Jelentős változtatások hosszú sora és egy, a félelmet hírből sem ismerő sofőr – ennyi kellett, hogy újabb rekordot állítsanak fel a Lamborghini Gallardóval. Tulajdonosa Gidi Chamdi, aki az egyesült államokbeli gyorsulási versenyek körében széles körben ismert. A szóban forgó szuperautót néhány évvel ezelőtt az Underground Racing rázta gatyába alaposan, ennek köszönhetően az ikerturbós motor már 3000 lóerős teljesítményre képes.

2016-ban fél mérföldön (804,672 méter) 392 km/órás sebességrekordot állított fel, de Chamdi értesült arról, hogy egy másik Gallardo-tulajdonos is felbukkant a láthatáron hasonló ambíciókkal. Ezért a közelmúlt Texasban vett részt a Shift Sector elnevezésű versenyen, ami már első nekifutásra megközelítette a korábbi csúcsot, majd több ízben is megdöntötte.

A negyedik, majd az ötödik futamon 405 és 407 km/órával mérték be, így az újdonsült kihívónak még inkább feladta a leckét. Hasonló sebességre kevés autó képes egyébként: Lamborghini Huracánnal és Audi R8-cal már bizonyítottan sikerült 400 km/óra fölé ugrani, ezeket előtte szintén megpiszkálta az Underground Racing csapata.