Az M1-es autópálya 142-es kilométerszelvényének környékén, Lébény térségében aszfaltozási munkák miatt megtorpant a kocsisor. A Magyar Közút videóján látható, hogy a közlekedők döntő többsége a kihelyezett előjelzéseket figyelembe véve lassított, és szinte mindenki vészvillogót használt, hogy figyelmeztesse a mögötte haladókat a forgalmi helyzetre.

A belső sávban feltűnt egy fehér terepjáró, amelynek sofőrje szintén lassított és vészvillogót használt, a mögötte érkező, román rendszámú piros kombi viszont egyáltalán nem fékezett. A helyzetet gyorsan felismerve az audis még ki tudott menekülni a külső sávba, a kombi ezt követően nagy sebességgel a várakozó járművekbe csapódott.

Összesen három autót tört össze, ráadásul akkora volt a becsapódás ereje, hogy az autó, amelyiknek először nekiütközött, a feje tetejére állt. A baleset után többen is azonnal a szerencsétlenül járt autósok segítségére siettek, a lábára állították a felborult járművet, amely szinte a felismerhetetlenségig összetört, és segítettek a sérülteknek kijutni a járműveikből. A fehér autó utasa súlyos sérüléseket szenvedett, őt a katasztrófavédelem munkatársainak kellett kiszabadítaniuk.