Nálunk csak egzotikus látványosság a több ezer lóerős gyorsulási versenyautók világa, az Egyesült Államokban azonban nemzeti sport. A szakág legnagyobb alakjait legendaként tisztelik, és meg is érdemlik az ünneplést, mert ezek a gépek még mindig a leghalálosabb szerkezetek, amelyeket szervezett autóversenyen rajthoz állítanak.

Így aki több bajnoki címet is bezsebel, és életben marad, az igazán különlegesnek érezheti magát. 

John Force-ra különösképp igaz ez, mert a 72 éves amerikai versenyzőnek eddig 154 futamot sikerült megnyernie, és bezsebelt 16 bajnoki címet az NHRA versenyein. Így ott van minden idők legjobbjai között, de pályafutását a győzelmek mellett felrobbant blokkal lángoló autók tarkítják. 

2007-ben volt a legsúlyosabb esete, ekkor eltörte a bokáját, a csuklóját, jó pár ujját, és több hónapos rehabilitációra volt szüksége. 2008-ban mégis visszatért és nyerő szériája mindennek ellenére tovább folytatódott.

Ezért nem csoda, hogy legutóbbi futamán, mikor majd fél percet töltött egy tűzlabda közepében, saját lábán szállt ki az autóból, és kezdte lehúzni a minden bizonnyal eléggé forró kesztyűket. Nem érte meglepetésként a helyzet, róla tényleg elmondható, hogy tűzben edzett figura, akinek még 70 év felett is van energiája erre az életveszélyes hobbira.