Egy tartálykocsi közlekedett az angliai Wolverhampton egyik kétszer kétsávos főútján, amikor a sofőr arra lett figyelmes, hogy egyre több autós követi és nem akarják megelőzni. Aztán az is gyanús lett a kamion vezetőjének, hogy az összes mögötte haladó autós mindig arra kanyarodik, amerre ő.

A sofőr, Johnny Anderson a BBC-nek nyilatkozta, hogy csak akkor jött rá, mi a fene történik, amikor megállt az építkezésnél, ahová cementet szállított, és dudálni kezdtek neki a mögötte érkező autósok. Az első autós rögtön kipattant a volán mögül és megkérdezte Andersont, melyik benzinkútra tart? Ekkor jött rá a kamionos, hogy azt hitték, benzinszállító tankert vezet, ezért követték annyian.

Brit sofőrhiány

Az Egyesült Királyságban hatalmas a sofőrhiány, ezért a benzinkutak üzemanyag-ellátása akadozik. A probléma komolyságát remekül példázza a fenti eset, hogy az autósok szó szerint vadásznak a tartálykocsikra.

Johnny Anderson azt is elárulta, hogy az autósok rá voltak dühösek, amikor megmondta, cementet és nem benzint szállít, és egyikük még rá is kiabált, amiért nem állt meg, és nem mondta meg nekik hamarabb, hogy nem benzinszállító.

Reméljük, nem ő ült az első autóban, aki követte a kamiont: