1996 óta, amikor a Michelin Csoport megvásárolta a Taurus-t, a vállalat fenntartható mobilitást segítő megoldásokat kínál Magyarországon. A Michelin jelentős beruházásokkal, illetve e 25 éves időszakon túlmutató örökséghez hűen, felelősségteljesen és környezetbarát módon támogatja munkavállalóit, vevőit és a helyi közösségeket.

A Michelin munkavállalói a világ minden részén nap mint nap gyakorolják ezeket az értékeket, hogy a haladást szolgálják mindenki számára. Magyarországon a Michelin több mint 190 abroncskereskedővel dolgozik közvetlenül együtt, akik országszerte több mint 450 értékesítési ponton kínálják csúcskategóriás termékeinket.

1996 óta a nyíregyházi gyárában a Michelin több mint 1.088.000 tonna abroncsot gyártott. Mivel a Michelin tisztában van azzal, hogy a természeti erőforrások és a környezet megőrzése nagyon fontos ahhoz, hogy üzleti tevékenységét fenntartható módon működtethesse, tevékenységeinek és termékeinek környezeti hatásait már a tervezési fázistól kezdve, a teljes életcikluson keresztül figyelembe veszi.

25 éves a Michelin Magyarországon (x) 1

Tuzsér

Magyarországon az elmúlt 25 évben a Michelin több mint 170 milliárd forintot költött korszerű infrastruktúrára.

A helyi közösségek támogatása mindig is a Michelin magyarországi tevékenységének középpontjában állt. A vállalat abroncsokat adományoz szociális szervezeteknek, illetve speciális kampányokat és eseményeket szervez a közúti biztonság elősegítése érdekében. A Michelin Hungária Kft. az elmúlt 25 évben több mint 300 millió forinttal támogatott egészségügyi és oktatási szervezeteket, munkavállalói pedig több mint 20.000 órányi önkéntes munkát végeztek. Továbbá, a Michelin Hungária Kft. több mint 34,4 milliárd forint adót fizetett be az elmúlt 5 évben, és több mint 1.700 helyi beszállítóval dolgozik együtt.

Michelin Magyarországról

A Michelin Magyarországon 1996 óta fenntartható mobilitást segítő megoldásokat kínál, illetve munkavállalói, vevői és a helyi közösségek felelősségteljes és környezetbarát módon történő támogatására összpontosít. Michelin Magyarország több mint 1300 embert foglalkoztat és 4 telephelyen végzi tevékenységeit: nyíregyházi gyárában abroncsokat gyárt, Vácott egy logisztikai központot működtet, Tuzséron alapanyagok beszerzésével és forgalmazásával foglalkozik, Budapesten pedig egy kereskedelmi irodát tart fenn. A csúcskategóriás Michelin abroncsok országszerte 450 értékesítési ponton keresztül érhetőek el járművezetők és szakemberek számára

25 éves a Michelin Magyarországon (x) 2

Vác

A Michelin Csoportról

A Michelin küldetése a fenntartható mobilitás szolgálata: a világ egyik vezető abroncsgyártója a hatékony szállítmányozás és utazás elősegítésére gumiabroncsokat tervez, gyárt és értékesít, illetve kínál a termékhez kapcsolódó szolgáltatásokat, a hatékony mobilitást segítő megoldásokat. Munkájával arra törekszik, hogy az utazás során kivételes élményben részesítse ügyfeleit. A Michelin ezen kívül a gépjárműgyártás számára fejleszt csúcstechnológiás alapanyagokat. A cégközpont a franciaországi Clermont-Ferrand-ban található, a Michelin 170 országban rendelkezik kereskedelmi képviselettel, több mint 127 000 főt foglalkoztat, és 69 termelőegységet működtet világszerte. 2019-ben mintegy 200 millió abroncsot gyártott.