Hiába volt iszonyat népszerű, a Suzuki apró terepjárója, Jimny a kibocsájtási normák szigorodása miatt nem kerül piacra Európában személyautóként. Le kellett vele állni, mert az 1,5-ös, szívó benzinmotorral magasra csúszott volna a modellpaletta CO2-kibocsátása, amit egy autógyártó sem engedhet meg magának, így tavaly el is búcsúzhattunk a Jimnytől. Most azonban visszatért, igaz nem személyautóként, hanem kisméretű haszonjárműként, és ennek örömére az Egyesült Királyságban a helyi forgalmazó készített egy különleges darabot.

Ez a Suzuki a világ végén is lefőzi a legjobb kávét 1

Összeálltak egy helyi céggel, ami guruló kávéfőző bázisok beépítésére szakosodott, így született meg az egyedi, erős feketét gyártó Jimny Beans. A leginkább marketingcélokra épült szerkezetbe már két ember sem fér be, csak a sofőr kapott helyet a fedélzeten. Az utas helyén  57 literes víztartály terpeszkedik, innen kapja folyadékellátását a rendszer.

Ez a Suzuki a világ végén is lefőzi a legjobb kávét 2

A beépített LPG-tartálynak és nagy teljesítményű 12 voltos akkumulátoroknak köszönhetően akár a civilizációtól távol is tud üzemelni a kávéfőző, és a Jimny képes is a szettet eljuttatni ilyen helyekre. 

Ez a Suzuki a világ végén is lefőzi a legjobb kávét 3