A vád szerint a vádlott 2021 júniusában a 7-es számú főúton kikanyarodott a sértett elé, aki később a belső sávban megelőzte, majd visszasorolt elé, és elkanyarodott jobbra egy mellékutcába. A vádlott az asszony manőverét büntetőfékezésként értelmezte, ezért indulatba jött, és követni kezdte őt. Ezt a sértett is észlelte, ezért félreállt, és védekezésként magára zárta az ajtót.

A vádlott ekkor kiabálva a nő autójához sietett, amelynek megpróbálta kinyitni a vezetőoldali ajtaját, mivel azonban ez nem sikerült, több alkalommal a gépkocsira ütött, illetőleg egy jól irányzott mozdulattal kitörte a visszapillantó tükör üvegét is, majd távozott a helyszínről.

A sértett a telefonjával videofelvételt készített a történtekről, ezért a siófoki rendőrök még aznap elfogták a férfit. A sértett autójában közel 200 ezer forintos kár keletkezett. A Siófoki Járásbíróság a bíróság elé állítás keretében megtartott tárgyalás során az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a férfit, akivel szemben hat hónap fogházbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását egy évi próbaidőre felfüggesztette.