A képeken látható Mazda MX-5-nek a tulajdonosa különleges kihívást állított maga elé. Az alapvetően aszfaltozott utakra tervezett japán roadsterrel vágott neki Colorado “Imogene Pass” nevű átkelőjének. Ez egy igazi sziklás ösvény, amit javarészt valódi terepjárók használnak.

De vajon terepjáró lesz az MX-5-ből, ha kap egy szett 27 colos Falken terepgumit? A kérdésre a képek válaszolnak, megfelelő tapasztalattal, és terepismerettel elboldogul ilyen nehéz körülmények között is. A tulajdonos, Joel Gat elmondása szerint főleg vízbe hajtva kellett óvatosnak lenni, a Mazda alacsony orrában könnyen vizet szívhat a négyhengeres benzimotor.

Ez, valamint a hátsókerék-hajtás okozott kihívást, a könnyű farral korlátozott tapadás járt, így lendületből kellett áthajtani a kényes helyeken. Ami meglepő, hogy a 27 colos szetthez nem kellett átalakítani a futóművet, némi barkácsolással, az oldalsó küszöbtoldatok eltávolításával, dobvédő lemezek kivágásával sikerül az autó alá varázsolni a termetes kerekeket. 

Terepgumikkal egy Mazda MX-5 sem ijed meg az erdőtől 1

Képek: Joel Gat/Facebook.com

Terepgumikkal egy Mazda MX-5 sem ijed meg az erdőtől 2

Terepgumikkal egy Mazda MX-5 sem ijed meg az erdőtől 3Terepgumikkal egy Mazda MX-5 sem ijed meg az erdőtől 4