Legalább három éve vár jobb sorsra egy szedán Suzuki Swift a Miskolc-Avasi Rendőrség előtt, a Szentgyörgy úton rostokolva – a Google Maps utcaképén is megtalálható, még lényegesen szebb állapotban:

Olyan rég parkol Miskolcon egy Suzuki, hogy kinőtt belőle egy növény 1

Ahogyan az a képernyőkép alján is látható, 2018 júniusában készült a felvétel. (Forrás: Google Maps)

Két, pénteken készült olvasói fotó szerint azonban közel sem fest annyira rózsásan a bordó Suzuki helyzete. A gumik laposak, a bal hátsó ablaka már hiányzik, a korrozió is komolyabb mértékben támadja már.

Olyan rég parkol Miskolcon egy Suzuki, hogy kinőtt belőle egy növény 2

Mostanra hagytuk a slusszpoént, amire már utaltunk a címben: a Swift jobb oldalán már egy jókora növény ékeskedik, annyira hosszú ideje várakozik magára hagyatva az utcán.

Olyan rég parkol Miskolcon egy Suzuki, hogy kinőtt belőle egy növény 3

A képeket készítő olvasó leírása szerint a dolog pikantériája, hogy épp egy rendőrörs előtt bukkant rá erre a gyöngyszemre, az út túloldalán három rendőrautó is parkol. Feltételezése szerint „egymásra várnak a rendészettel, mivel mindketten csak intézkedhetnek, de egyiküknek sem kötelező”.

A KRESZ 59. §-ának 3-as pontja szerint „azt a hatósági jelzéssel nem rendelkező járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon tilos, mellékútvonalon – közterület-használati engedély nélkül – legfeljebb 10 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt járművet a rendőrség, a közterület felügyelet, a közút kezelője – a tulajdonos költségére – eltávolíthatja”.

Az ügymenet körülményességéről és folytatásáról egy korábbi cikkünkben írtunk részletesen:

Eltávolíthatósága szempontjából is egyedi a helyzet, hiszen a Suzukinak megvan a rendszáma, a műszaki vizsgája azonban már közel öt éve, 2016. augusztus 17-én lejárt a Jármű Szolgáltatási Platform (JSZP) adatai alapján.

Olyan rég parkol Miskolcon egy Suzuki, hogy kinőtt belőle egy növény 5