Általában örömét leli az ember a gyermeki kíváncsiságban, de már csak azért is érdemes odafigyelni a csöppségekre, mert egyetlen óvatlan mozdulattal komoly bajt okozhatnak. Így járt egy amerikai anyuka is, akinek csak utólag vált világossá, mit is tett gyermeke.

Okostelefonjának segítségével ugyanis a 10 hónapos kisfiú különböző frissítéseket vásárolt a nő Teslájának szoftveres rendszerére, végül egy 10 ezer dolláros számlát hozott össze

– számolt be a történetről az Indy100.

TikTok-videójában azt állítja az édesanya, már csak akkor jött rá a költséges beruházásra, amikor a bankszámlakivonaton észrevette a több mint 3 millió forintnak megfelelő mínuszt. Miután azonban eltelt 48 óra, esélye nem volt visszaszerezni a pénzt.

Értetlenül áll az előtt a nő, hogy miért nem biztosít az autógyártó megfelelő védelmet az applikációjában ahhoz, hogy az ilyesféle nem tervezett kiadásokat (is) meg lehessen előzni, mivel fizetés előtt még csak egy jelszót sem kér a rendszer. 

@stayfitstaylit

Well our son decided we needed the self driving package we debated on before 🥲😬💀 ##tesla ##teslaworld ##ohno ##foryou ##fyp

♬ Oh No - Kreepa

Videóját az elmúlt napokban már több mint kétmillióan megtekintették, a kommentelők többsége pedig egyetértett az anya szavaival. Szerencsére kifejezetten vicces hozzászólásokból is akadt néhány:

  • „Azt mondta a kissrác, hogy »mama, szükségünk van egy jobb autóra«” – jegyezte meg az egyik kommentelő. Mindenesetre most már a vezetési asszisztens teljes verziója is elérhető a modellben.
  • „Megvolt az első nagybevásárlása.”
  • „Biztosan azt mondta a baba, hogy »bízz bennem, mert láttam, hogyan vezetsz, és tudom, hogy szükséged van rá, legfeljebb vedd ki a pénzt a főiskolai taníttatásomból«.”

Szkeptikusabb megnyilvánulók is akadtak, akiknek meggyőződésük, hogy nem a 10 hónapos csecsemő vásárolt be a Teslánál, hanem csak ráfogta a gyerekre az édesanya. Többek között azért kérdőjelezik meg a történet hitelességét, mert nem nézik ki egy babából, hogy hiba nélkül lebonyolítson egy komplett internetes bevásárlást, miközben különböző adatokat ad meg (hacsak nem voltak elmentve előre).

Hozzászólásban, majd egy következő videóban az anya amellett, hogy bizonygatta, nem hazugság a története, elmagyarázta, hogy nem kapott értesítést a bankjától, mivel a bankkártyáját összekötötték a Tesla-alkalmazással. Illetve azt is elárulta, hogy másoknak akart segíteni a videóval, mivel ők maguk amúgy is akarták volna a frissítést, igaz később.