Örök poén, hogy ezt kapja jutalmul, aki a kőműves haverjára bízza a rozsdás autója lakatolását, és úgy tűnik, van valóságalapja a viccnek. Láthatóan valaki valódi téglákkal falazva pótolta a lemezt, ami érmet érne a kókányolás olimpiáján.

Bár a videón szereplő konkrét járműről nincs további információ, az biztos, hogy az eset nem egyedi. A közelmúltban egy magyar Suzukit állítottak meg az osztrák hatóságok, ami hasonló módszerrel javítottak ki.

A tüzetes átvizsgálás során pedig olyan megoldásokra bukkantak, amitől elkerekedett az osztrákok szeme, több hiányosság mellett az autó átrozsdásodott padlólemezét különleges megoldással pótolta ki a tulajdonos.

Viccnek is durva: valaki téglával javította meg a rozsdás kisbuszt 1

A lengéscsillapítók tönkrementek, a fékvezetékek hibásak voltak, a padlólemez pedig teljesen átrozsdásodott. Utóbbinál a nagyobb lyukakat betonnal öntötték ki, a rendőrök gyanúja szerint a különleges javítási műveletet a magyar sofőr – foglalkozását tekintve kőműves – maga végezhette el. Az osztrák járőrök azonnal levették a Suzuki Swift rendszámát, a 39 éves vezetőt, aki két társával együtt németországi munkahelyükre tartott, pedig feljelentették. (ORF – ausztriaimunkak)