Néhány órája egy Twitter-felhasználó osztotta meg az alábbi fotókat, amelyen az látható, ahogy egy tábla csúnyán belevág a városi terepjáróba. Az eset az írországi Mala településétől 22 kilométerre történt, a sofőrnek pedig az volt a szerencséje, hogy a Range Rover jobbkormányos volt, ami csak számunkra érdekesség, hiszen ott egyébként is „balra tarts” az érvényes, vagyis jobb kormányos közlekedés van.

Ilyen, amikor megmenti az életed a jobbkormányos autó 1

2020-ban Szörényi Andris kollégánk számolt be arról, hogy milyen Magyarországon jobbkormányos autóval közlekedni. Tapasztalatai szerint jobbkormányos autót használni olyan érzés, mint LPG-s kocsival járni, csak itt nem egyszerűen idegenkedés övezi a témát, hanem elutasítás és megvetés. Még azok sem mind képesek feldolgozni, hogyan vehetett ilyen autót, akik egyébként rokonszenveznek vele.

Ilyen, amikor megmenti az életed a jobbkormányos autó 2

Jobbkormányos autóval járni nem jó vagy rossz, vannak hátrányai, de előnyei is. Egy orral és egy farral beálló autós közé be lehet tolatni úgy, hogy a vezetőoldali ajtók távol legyenek egymástól, az utasoldaliak közelebb, így a vezető oldalára mindketten könnyebben szállhatunk ki-be, mintha betolnánk közéjük a balkormányos autót középre.

Ilyen, amikor megmenti az életed a jobbkormányos autó 3

Az 1 évnyi élményt itt olvashatjátok:

Ilyen, amikor megmenti az életed a jobbkormányos autó 5