Az Allis-Chalmers Terra Tiger 6×6 már a hatvanas évek végén tudta azt, amire egy kirándulásra, horgászatra, szörfözésre készülő utazó vágyhat. Vonzerejét az egyszerűsége adja, az egész konstrukció tulajdonképpen egy üvegszálas műanyag kád, hat kerékkel, és a tankokra emlékeztető, oldalankénti fékezéssel történő irányítással.

Így nincs kormánymű, biztosan nem ázik be, könnyű, kompakt kis játékszer minden terepre.

Az erősebb verziót egy 18 lóerős JLO L295E típusú 300 köbcentis kétütemű motor hajtotta, amivel 50 km/órás végsebességet lehet elérni szárazföldön, vízre érve viszont mindössze 3,2 km/órával csobog a hatkerekű gép. Ennek oka, hogy csak a ballonos gumik hajtják a vizet, az egyszerűség miatt nincs külön hajtás a vízben. 

Bár csodás konstrukciónak tűnik, az agilisabb, gyorsabb quadok kiszorították ezeket a kétéltű masinákat, a gyenge úszóképesség miatt keveseknek kellett mindez egy csomagban. 

Ez a hatkerekű izé jobb móka lehet bármelyik quadnál 1 Ez a hatkerekű izé jobb móka lehet bármelyik quadnál 2 Ez a hatkerekű izé jobb móka lehet bármelyik quadnál 3 Ez a hatkerekű izé jobb móka lehet bármelyik quadnál 4 Ez a hatkerekű izé jobb móka lehet bármelyik quadnál 5