Többször írtunk már a defenzív vezetési stílus életmentő hatásáról. Mert rengeteg idióta van az utakon, és ha lesüllyedünk a szintjükre, és belemegyünk egy adok-kapok szituációba, akkor azzal csak magunkat és utasainkat veszélyeztetjük.

A szabályokat be kell tartani, azok szerint közlekedve élnénk ideális világban, de gyakran a szabályok sem egyértelműek, az agresszív sofőrök pedig sokszor kellemetlen, veszélyes szituációkat hoznak össze. A legjobb ellenszer a defenzív vezetés lenne, de ezt a gyakorlatban nehéz kivitelezni, ahogy azt a mellékelt videók is mutatják.

Amikor hátulról érkezik valaki ekkora tempóval rakétaként, akkor nehéz hova menekülni.

Ez az indiai sofőr előzés után túl hirtelen rántotta vissza a kormányt, utána pedig nagyon izzasztó másodperceket élhetett át.

Itthon is vannak hajmeresztő esetek.

A M1-es autópálya 43-as kilométerénél két kamion haladt Győr irányába, és valahogy nem tudtak elférni egymás mellett. “Az M1-es autópályán történt az eset, Budapest felől, Győr irányába haladva, a 43-as kilométernél, az Óbarok pihenőhelynél. Az történt – meglátásom szerint -, hogy a külső sávban haladó rágyorsított, miközben a teherautó előzte őt, hogy ne tudjon visszasorolni a jobb sávba és ragadjon bent az előzni tilos szakaszon. Egyszerű szemétség, amit a külső sávban haladó sofőr csinált. A másik pedig bosszúból letolta a leállósávba” – írta a Budapesti Autósok oldalnak a felvételt készítő sofőr.