A fedélzeti kamerák, okostelefonok elterjedésének évtizede közel hozta hozzánk a képtelen autós konfliktusokat. A rengeteg videó tanulsága alapján ha két autós összeakasztja a bajszát, abból néha látványos harc kerekedik, de fegyverek ritkán kerülnek elő, jellemzőbb az ökölharc.

Ha mégis fegyveres küzdelemre kerül a sor, akkor a baseballütő, gázspray a legjellemzőbb támadó eszköz. Most viszont egy egzotikus fegyver került elő valahol Oroszországban. A benzinkútra beálló páros láthatóan már túl volt az eredeti konfliktuson, amit a benzinkútra beállva akartak lezárni.

Szó szót követett, a Jaguar csomagtartója pedig nyílt, és előkerült egy fából készült buzogány, ami inkább extrém külsejével, semmint veszélyességi fokával lóg ki a sorból. Láthatóan nem sikerült vele megfélemlíteni a gázspray-t kezében tartó ellenfelet, aki végül győztesen került ki a küzdelemből.

Általában a gázspray nyer

Ez amúgy nem meglepetés, az ütésre, közelharcra használható eszközöket általában veri a megállíthatatlan könnyezést és kegyetlen égő érzést okozó paprikaspray. Erre bizonyíték az alábbi két, korábbi eset.

Az első videón a balhét kiváltó szituáció is látszik. Egy balra kanyarodó, várakozó autóst került emberünk jobbról, amikor megérkezett szembe a Mazda SUV. 

Nem lett belőle ütközés, mindenki mehetett volna a dolgára, de a fehér SUV vezetőjének beakadt a dolog, és korbáccsal kiszállva akart elégtételt venni. A kamerás ember viszont felkészült volt, egy lendülettel fújta le a támadót, aki könnyezve szállt vissza autójába.

a videó a hirdetés után indul

Nem ez az első ilyen eset, úgy tűnik, a gázspray a legagresszívebb támadót is térdre kényszeríti. 

A Ford sofőrje a tizes skálán tizenegyig tekerte a kreténmérőt, eszetlenül előzött, az elé tántorgó videót rögzítő autós mellett még el tudott menni, sőt a teherautó mellett is, de inkább fékezett.

Fékezett, hogy valahogy megállásra kényszerítse a másikat, mert biztos csak azzal tudta volna megoldani a helyzetet, ha kiselőadást tart az ablakon át. Ez az első akció nem sikerült, de végül mégis megálltak mindketten, és a végső csattanót egy vélhetően előkerülő paprikaspray adta meg.