A Ferrari 812 Superfast az olasz sportkocsigyártó csúcsmodellje. Az autó orrában lévő 6,5 literes, V12-es szívómotor 800 lóerős és 2,9 másodperc alatt gyorsítja 100-ra a kétszemélyes kupét. A végsebessége 340 km/óra, 718 Nm nyomatékát 7000-nél adja, de ennek 80%-a már 3500-tól a vezető talpa alatt van. A motor 8900-ig forog és 92 literes tankból issza a benzint.

Az aktív hátsókerék-kormányzással agilisabbá tett Ferrari ára piactól függően 80 millió forintnak megfelelő ártól indulhat, itthon több mint 100 millióba kerül.

Fülrepesztő élmény az egyedi kipufogóval szerelt Ferrari 812 Superfast 1

Csupa olyan tulajdonság, amit javarészt versenypályán élvezhet a tulajdonos, hisz józan ésszel kevés olyan közút akad, ahol kiautózható ez a bődületes teljesítmény. Ezért marad az egyedi tekintetmágnesként működő dizájn, a különlegesség érzése, no meg a motorhang, hogy az utca végén állók is elő tudják kapni a telefont egy videóra, mire odaér a Ferrari.

Ezért már gyárilag feltűnő a V12-es hangja, de van, akinek ez sem elég. A Ferrari 812 alá több cég is gyárt már egyedi kipufogórendszereket, amelyek még inkább kiemelik a sportos olasz tizenkét hengeres orgánumát.

Ezen a videón az amerikai Fabspeed X-Pipe fantázianevű rendszerét hallhatjuk.

Ennél talán még egy fokkal vadabb az iPE által gyártott alkatrész. Ez a titánból készült rendszer durván tíz kilóval könnyebb a gyárinál, és természetesen tartalmaz megkerülő szelepet, így a kipufogógázok ellenállás nélkül száguldanak végig a csöveken, törvénytelenül üvöltő hangot eredményezve.