Sebastien Ogier nyolcadik aszfaltos győzelmét aratta a Horvát-ralin, ám egy rövid ideig úgy tűnt, hogy furcsa baleset miatt nem éri el a kockás zászlót. 

Ogier éppen a szervizparkból tartott az első etap rajthelyére közúton, amikor félre akart állni ellenőrizni az autóját. Mindezt figyelmetlenül hajtotta végre, és nem látta az autóját éppen jobbról, nagy sebességgel előző BMW-t. 

Így megtörtént a baj, összekoccant a két autó, kiérkeztek a rendőrök, és innen vettek váratlan fordulatot az események. A horvát rendőrökkel nem találta meg a közös hangot a versenyző, állítólag nem beszéltek angolul, ő pedig nem tudott horvátul, így sikerült úgy elhajtania a helyszínről, hogy a Yaris WRC-vel eltolta az autója előtt álló rendőrt.

Ezek után még egy piros lámpa sem tudott angolul, ezt szintén nem vette észre Ogier, és áthajtott a tilos jelzésen. Ezzel sikerült az előző esetért járó 5000 euró mellé még 2000 eurónyi bírságot (összesen körülbelül 2,5 millió forint) összeszednie, amit az FIA még megfejelt egy futamra szóló eltiltással (a magas összegű bírságokat az FIA szabta ki, nem a helyi rendőrség).

Sebastien Ogier győzelme után érezte, hogy csiszolni kell a kommunikáción, ezért a helyi rendőrörsre látogatott egy fotó erejéig, ahol egy bocsánatkéréssel tettek pontot a különös baleseti ügy végére.