Húsz évvel a világ első prémium hibrid típusa, az RX 400h után mutatta be tisztán elektromos LF-Z Electrified tanulmányautóját a Lexus. Az autó minden lehetséges ponton igyekszik szakítani az autóipari dogmákkal, és ezen küldetésében nem elégedett meg azzal, hogy újszerű külső és belső stíluselemekkel kombinálja a kerekenként szabályozható elektromos hajtást: három fiatal alkotót, illetve alkotócsoportot kért fel arra, hogy értelmezze át a koncepciójármű műszerfalát.

Gránitból, űrkrómból, cipőből készült ez az utastér 1
Gránitból, űrkrómból, cipőből készült ez az utastér 2

Gránitból, űrkrómból, cipőből készült ez az utastér

Gránitból, űrkrómból, cipőből készült ez az utastér 9
Gránitból, űrkrómból, cipőből készült ez az utastér 10
Gránitból, űrkrómból, cipőből készült ez az utastér 11
Gránitból, űrkrómból, cipőből készült ez az utastér 12
Gránitból, űrkrómból, cipőből készült ez az utastér 13
Gránitból, űrkrómból, cipőből készült ez az utastér 14
Fotó megosztása:

A 35 éves Salehe Bembury a Versace cipőtervező alelnökeként nem elegáns bőr lábbeliket, hanem harsány luxusedzőcipőket készít. Ehhez képest most elengedte a témát, és inkább a természet és a technológia határtartományán keresett és talált megfelelő ihletet. A felületek és kezelőszervek cédrusfából, parafából és gránitból készültek, a színek természetesek. Az ülések hátoldalát a cipőiparból ismerős anyag: bolyhosan hagyott nyersbőr borítja, a középkonzolon elhelyezett ujjlenyomatminta pedig az emberi tényezőt szerepelteti a képletben.

Gránitból, űrkrómból, cipőből készült ez az utastér 15

Ondrej Zunka

A rendszermérnök végzettségű Ondrej Zunka specialitása a 3D animáció, filmek és installációk hosszú sorában működött közre. A Lexus LF-Z Electrified esetében a tudományos fantasztikumból, a többdimenzionalitásból, az időn és téren túli létezésből képezte le látomását.  „Feltettem magamnak a kérdést: milyen belső teret tervezne egy mesterséges intelligencia?” Így születtek meg az utasok testének alakját felvevő, áttetsző szilikonülések és a csiszolt krómból kialakított panorámatető is.

Gránitból, űrkrómból, cipőből készült ez az utastér 16

Hender Scheme

A japán bőrműves hagyományokat ápoló és a modern kor igényei és ízlése szerint interpretáló Hender Scheme stúdió a divat világában igyekszik megvalósítani azt az értékmegőrző és- közvetítő szerepet, amelyet a Lexus az autóiparban betölt. Az LF-Z Electrified teljes belső terét kezeletlen nyers bőrből álmodták meg. Ez az anyag ugyanis a használat során folyamatosan változik, egyedi patinát és olyan utánozhatatlan karaktert nyer, amely személyes kapcsolatot teremt az autó és vezetője között, ráadásul folyamatosan emlékeztet bennünket az idő múlására, a változás változatlanságára.