Ha nem érte volna utol a valóságos tuningkatasztrófa, egy C124-es Mercedest látnánk a képeken, ám valakinek Ukrajnában nem tetszettek a kupé egyedülálló, mégis letisztult idomai. Kétséges és több szempontból is megkérdőjelezhető átalakításoknak vetették alá a stuttgartiak kétajtós járművét.

Felismerhetetlenné csúfították ezt a Mercedest 1

A képre kattintva galéria – vagy inkább kísértetkastély – nyílik!

Új megjelenésével bizarr összképet nyújt a Mercedes eleje a túlzásokba eső fényszórókkal, hűtőráccsal és lökhárítóval. Sokan valószínűleg már a kontrasztos, sötétkék-fehér színvilág láttán sikítva menekülnek a lehető legmesszebb az autótól.

Aki pedig azt hinné, hogy csak a C124 elejével rugaszkodtak el a valóságtól, az bizony, óriásit tévedett. A hátulja legalább annyira, ha nem még különösebben fest: az itt is furcsa lökhárító és a kipufogók csak növelik bennünk a sokkhatást. Kiváltképpen úgy, hogy nagyon sok helyen – például a hátsó lámpáknál is – filléres, bóvli megoldásokat alkalmaztak.

Felismerhetetlenné csúfították ezt a Mercedest 2

Tulajdonosa az autó belsejét sem kímélte, azon is átsöpört az ízlésficam-cunami: fehér bőr borítja a komplett műszerfalat, elvégre anélkül nem világ a világ. Wunderbaum nincs, kereszt van, a váltógombról is lerí a giccs, az pedig csak további rejtélyeket vet fel, hogy a kormányon miért látható egy, a Nissan GT-R logójára kísértetiesen hajazó R-betű…

Felismerhetetlenné csúfították ezt a Mercedest 3

Ettől a Mercedestől biztos sokaknak lesz rémálma, de mazochistáknak ajánljuk az alábbi összeállítást: