Az Egyesült Államokban, egészen pontosan Alabamában található Shelby County Career Tech Education Center a 10., 11. és 12. osztályosok képzésével foglalkozik, ahol különböző szakmákat tanulhatnak ki a fiatalok. Ezen oktatóintézet diákjai készítették el iskolai projekt keretén belül a fotókon látható BMW-t, amely egy 1987-es E30 325i és egy 2001-es Toyota Tacoma pickup keresztezéséből született meg.

Azt pontosan nem tudni, hogy a 16-17 éves diákok vagy tanáraik voltak-e az ötletgazdák, de a végeredmény tekintetében ez mindegy is. Az autó annyira jól sikerült, hogy április közepén ki fogják állítani az Alabama Auto Show-n.

A platós BMW E30 az egyik legüdítőbb dolog, amiről ma olvashatsz 2

A két donor autó egyébként már régóta az oktatási központ parkolójában pihent, mindkettő működésképtelen, sérült állapotban, ezért remek alapanyagot szolgáltatott arra, hogy a diákok elsajátítsák a gyakorlatban is a tervezést, futóműépítést, elektromos rendszerek bekötését és programozását, motorfelújítást és a statikailag helyes karosszériaépítést. A fényezésről nem is beszélve.

A platós BMW E30 az egyik legüdítőbb dolog, amiről ma olvashatsz 3

Az átalakítás durván 3 évig tartott, 50 diák vett benne részt és mindössze 600 dollárt emésztett fel, amely mai árfolyamon számolva 180 ezer forint.

A platós BMW E30 az egyik legüdítőbb dolog, amiről ma olvashatsz 4

Végül pedig egy fotó, hogyan is nézett ki az autó, amikor a két járművet segédkeretekkel sikerült összeilleszteni:

A platós BMW E30 az egyik legüdítőbb dolog, amiről ma olvashatsz 5

Még egy érdekesség: az alábbi képen egy gyári E30 pickup látható, amelyből állítólag készült néhány darab a görög piacra, de platós M3 E30-ból csupán ez az egy példány.

A platós BMW E30 az egyik legüdítőbb dolog, amiről ma olvashatsz 6