Norman Crisp halálosan vicces ötletet vett a fejébe, miután egy súlyos műtétet követően tíz napot töltött kómában. Az angol nyugdíjast elgondolkodtatta a koporsó közelsége, és úgy döntött, itt az ideje röhögni a halálon. 

Így fejébe vette, hogy különleges, halottaskocsi tematikájú lakóautót építtet magának. A VW Bus Werks műhelyében láttak fantáziát az ötletben, és bár leginkább Volkswagen Transportereket építenek át, ezt a különleges projektet nem hagyták ki.

Az alapot egy öreg, halottaskocsivá átalakított Ford Scorpio adta, az építés tíz hónapon át tartott, de a képeket nézve profi, és különleges lett a végeredmény. Az építés lényege, hogy megtartották a koporsót, ez a központi ötlet a Ford legnagyobb trükkje. 

Koporsóval jár kirándulni az angol nyugdíjas 1 Koporsóval jár kirándulni az angol nyugdíjas 2

Az általában elhunytakat tartalmazó koporsó ugyanis kigördíthető az utastérből, és ekkor feltárul a benne elrejtett tábori konyha. Bizarr, és furcsa lehet egy koporsóban kevergetni a reggeli rántottát, de pont ez volt a cél, Norman számára ez a poén egy nagy felmutatott középső ujj a kaszásnak.