Minden évben több tízezer bulizó népesíti be a nevadai Black Rock sivatagot, megalkotva a világ legnagyobb ideiglenes városát, mely a Burning Man nevű fesztiválnak is otthont ad.

A rendezvény méretét jól mutatja, hogy Nevada állam évente 60 millió dollárt keres a fesztiválon. Mégsem erről vált világhírűvé Black Rock City, hanem az egyhetes őrület mentalitásáról. A fesztivál egész területén ugyanis tiltott a pénz használata, valaha ugyanis a fogyasztói társadalmat elutasító réteg kereste itt a szórakozást. Maga a név pedig egy hagyománnyá váló eseményhez köthető: az ideiglenes város közepén minden évben felállítanak egy hatalmas szobrot, melyet lángra gyújtanak.

Szép számmal születnek itt művészeti alkotások, melyekbe akár több önálló kiállítást is lehetne nyitni. A német Alexandra Lier 2014 óta fotózza a Burning Man fura, átalakított járműveit, melyekkel a bulizók a városon belül közlekednek.

Mutáns autókból nincs hiány a világ egyik leglátványosabb buliján 1

A képre kattintva galéria nyílik

Mutáns autókból nincs hiány a világ egyik leglátványosabb buliján 2

Már csak a sivatagi körülmények miatt is olyanok az autók, mintha a Mad Max valamelyik epizódjából szabadultak volna el. Az építők erre persze sokszor rá is játszanak, de a tuningolásnak tényleg csak a képzelet szab határt: bármilyen állattá vagy futurisztikus géppé átalakítják a négykerekűeket a bulizók, ha van hozzá alapanyag.

Mutáns autókból nincs hiány a világ egyik leglátványosabb buliján 3