Nemcsak a stílusa, hanem Kimi Räikkönen járműparkja is egyedi irányzatot képvisel, utóbbit pedig a közeljövőben egy 1934-es évjáratú, jelenleg felújítás alatt álló Ford erősíti majd tovább. Instagram-oldalán számolt be róla Jesse James, a West Coast Choppers alapítója, hogy az F1 2007-es világbajnoka megbízta őket egy gengszter stílusú old-school szedán renoválásával.

James Minnesotában találta meg a Jégember következő autóját: a már említett Ford eredetileg cseresznye festést kapott, és habár a külseje nem erre utal, még csak nem is egy marék rozsda a kiindulási alap. Ez annak köszönhető, hogy 1966 óta egy raktárban tartották, így az időjárás és az idő vasfoga közel sem kezdte ki annyira ezt a klasszikust.

A felújítóbrigád főnöke emellett arra is kitért, hogy a fa tökéletes állapotban van, az utastérben is még mindig fekete a festék. Nagyobb csodákat már csak a kesztyűtartó rejtett, pontosabban két, több évtizedes számlát:

  • az egyiket egy olajteknő eltávolítására és cseréjére állították ki, a folyamat 1949-ben 10,35 dollárba került,
  • a másik, 1958-as blokk pedig egy prémium életbiztosításról szólt, 45 dolláros összeg szerepel rajta.

Kíváncsian várjuk, mit hoz ki a West Coast Choppers csapata Räikkönen, és hogy valóban látjuk-e majd az Alfa Romeo versenyzőjét egy ilyen oldtimerrel, ahogyan kirándulni viszi a családját.