Eladó a Halálos Iramban filmfolyam egyik leglátványosabb egyedi autója, az ötödik részben szereplő, átalakított ál-Corvette. 

Csak rövid ideig szerepelt a filmvásznon, de emlékezetes és látványos akcióban vett részt, így sokaknak megmaradt az emlékezetében. 

A szóban forgó, hétmilliárd forintot felemésztő jelenethez saját vasútszakaszt vett a stúdió, vonattal, mozdonnyal együtt, amelyet a forgatás igényei szerint alakítottak át. A most eladásra kínált, látszólag Stingray Corvette érdekessége, hogy nem eredeti alapokon nyugszik, nincs köze az 1963-as gyári szériához. 

Eladó a Halálos Iramban egyik legendás autója 1

Ennek oka, hogy a módosított karosszériával épült eredeti Grand Sport pokoli ritka, a pályára szánt kivitelből csupán öt darab készült, mielőtt a Chevrolet elkaszálta volna a versenyprojektet. Ekkora összegű veteránt nem áldoznának fel a filmesek, de még korabeli Corvette példányokat sem gyilkoltak le a mozi kedvéért.

Eladó a Halálos Iramban egyik legendás autója 2

A felvételekhez egy profi, replikákat építő cég készítette el a másolatokat

Egy amerikai, másolatokat készítő műhely, a Mongoose Motorsports készített 12 karosszériát a filmesek számára. A teljes részletességgel megépített, úgynevezett hősautókon túl ötöt használtak a kaszkadőrök, valódi vezetés közben filmezve, hármat pneumatikus ágyúkkal lőttek ki a végső felvételhez a szakadékba, párat pedig a terepvezetéshez alakítottak át. 

Eladó a Halálos Iramban egyik legendás autója 3

A megmaradt három hősautóból kerül eladásra az egyik legjobb állapotú, és bár nem egy eredeti veterán, azért legtöbb eleme Corvette típusoktól származik. Futóművét a C4-es generáció adja, motorja 380 lóerős V8-as, váltója automata (Vin Diesel azért gangol benne lelkesen a filmben), a karosszéria pedig egyedi, hegesztett csővázból állt össze.  

Eladó a Halálos Iramban egyik legendás autója 4

 

Ez a példány azért maradt tökéletes állapotban, mert a forgatások közeli felvételeihez használták, javarészt egy helyben, zöld háttér előtt. 

Eladója 30-32 millió forintot szeretne az egyedi filmes relikviáért, ami borsos összeg, de össze sem mérhető egy eredeti Grand Sport értékével, sőt, a hiteles másolatok is vagyonokat érnek, azokban pedig nem ugrált Vin Diesel extraként.