Eddig azt hittük, hogy ennyire radikális szituációk nálunk nem történnek, és nálunk azért valamivel magasabb szinten van a közlekedési morál, mint Oroszországban. Sajnos tévedtünk.

A Budapesti Autósok egyik olvasója elszomorító és egyben felháborító történetet osztott meg, és egy részéről videó is készült.

“Kiparkoltam a BAH csomópontnál és feltehetőleg elé. Utána Budapest határáig üldözött, a Petőfi laktanya előtt nekem jött, utána a Sasadi út lámpájánál ismét utolért, akkor kiszállt és belerúgott a kocsiba. Utána a következő piros lámpánál megint utolért, ekkor az ajtómba rúgott bele, majd próbáltam menekülni, innentől látható a videó.

Aztán amikor elálltam az útját, nekem esett egy farúddal és agyba-főbe vert, majd a rendszámát fizikálisan megszereztem, mert lelépett és a mérőszalagot is megtaláltam, amivel megdobott. 2 perc múlva gyalogosan visszatért és feltépte a kocsi ajtaját, majd elvette a bizonyítékokat.

Amikor kérdeztem, hogy ez mire volt jó, azt üvöltötte, azért, mert nem kértem bocsánatot.

Nem tudom, hogy ilyen eset hogy védhető ki, mivel az utolsó pillanatig az elkövetővel nem vettem fel kontaktust, nem volt mutogatás, anyázás stb., csak mereven néztem előre és próbáltam lelépni. A környéken sokan voltak, senki nem jött segíteni, csak végignézték…”

 

Mi csak annyit üzennénk a mérőszalagot dobáló autósnak, hogy ha ennyire gyengék az idegei, hogy nem bírja kezelni az erős nagyvárosi forgalomban kialakult stresszhelyzeteket, akkor semmiképp ne üljön többet autóba.