Néhány napja a rendőrségtől kérdeztük, hogy pontosan mi is a teendője az autóvezetőnek, ha megállítja a rendőr, mert sokan bizonytalanok és megijednek ilyen helyzetben. Az ORFK készséggel válaszolt kérdéseinkre, mi pedig titeket kérdeztünk Facebookon, ti hogyan reagáltok, amikor megállítanak benneteket az egyenruhások.

Olvasóink kommentje

Zsolt: Egyszer jött utánam egy Opel kombi. Nagyon rám volt állva, és gyorsítottam. 160km/h-nál maradt le, erre bekapcsolta a villogót. Ő nyert…

János: Én tudom, hogy kell viselkedjek. Ahogy engem még neveltek. Kiemelem a valagam a kocsiból, tisztelettel beszélek velük és nem flegmázok, mondjuk én mindig el is humorizálom a dolgot, és emberként bánok velük is. Na és nem blöffölök, hanem bevállalom, hogy tudom saras vagyok. Ha hiszitek, ha nem, eddig mindig megúsztam mindent vagy egy figyelmeztetéssel, vagy egy 10-essel, pedig nem vagyok éppenséggel egy túlzottan szabálykövető állampolgár.

Péter: Mindig fura kérdéseket tesznek fel:
– ki kiabál a csomagtartóból?
– mi ez a fehér por?
– és ez a fegyver? Maga vadász?
– ezt most itta meg?
– nem szívni kell, hanem fújni.

László: Gyertyát kell gyújtani… Ha már megb*szn*k, legalább legyen romantikus.

Tímea: Legutóbb, mikor megállítottak este fél 9-kor, megkérdezték, hová-hová így kijárási tilalom idején, mondom, végre haza, vége a mai rémálomnak, kérték a munkáltatóimat, közben szonda előkerült. Meglátták, hol dolgozom, s a reakciójuktól kitört belőlem a röhögés, ezzel a munkahellyel nem csodálkoznék, ha ivott volna. További jó utat kívántak.

Tomi: Tudja, miért állítottam meg? Az attól függ, mióta követ…

Anita: R: Hölgyem, lenne kedves megfújni? Én: Persze, megmutatná, hogy kell? Még sosem volt szerencsém ilyen eszközhöz. R: Persze. Kollégája: Most akkor ki szondáztat kit? 😂
Én mindig hatalmas mosollyal fogadom őket, s nem tudják nem viszonozni.

Tibor: Csak természetesen! Még véletlenül se említsd meg, hogy a csomagtartóban lévő hús, esetleg összefüggésben lehet az anyósod eltűnésével, vagy ne bizonygasd, hogy a hátsó ülésnél lévő fehér por az liszt ám! Illetve óvakodj a reggeli szalonnás reggeli után leküldött három házi pálesz felbüffentésétől! Minden rendben lesz! Ha meg már a jogsid úgyis náluk van, akkor csak a szomszédtól kapott rendszám kell, hogy átcsússzon!

Tomáš: Egyszer véletlenül befordultam az egyirányúba a szembeforgalomba este, a szembejövő rám dudált, válaszul én is, aztán rákapcsolta a távolságit, erre én is folytattam a ködlámpával, végül bekapcsolta a villogót, nekem már nem volt mit bekapcsolnom.

László: Annyira egyszerű… csak arra válaszolj lényegre törően és udvariasan, amit a rendőr kérdez. Én azt mondom, amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten. Nekem eddig bevált. A pénztárosra sem fújok, mikor fizetésre kerül a sor.

Ádám: Mikor integet az út szélén, visszaintegetek neki, mintha ismerném, majd gázt adok.

Ferenc: Nem is olyan régen volt az, hogy tényleg gyorsan mentem. Megállított a rendőr, és a szokásos kérdések után tette fel, hogy “hová ez a sietség?”.
Hirtelen kreténségemben csak azt mondtam neki, hogy menekülök a vírus elől. Láttam a szemén, hogy a maszk alatt nagyon mosolyog. “Ezt még nem hallottam.” Átnézte a papírokat, és “lassabban meneküljön, további jó utat”, ezzel elengedett. De ha valami olyat teszek és kiszed, simán elismerem.

Péter: Hogyne lenne zabszem a seggemben, mikor a szelepsapka se gyári!

László: Tudom. Közölni kell, hogy sajnos nem láttam. Erre a rendőr kontráz, hogy bizony nagyon is látható volt (a lámpa, a tábla, az útburkolati jel stb). Ekkor közölni kell vele, hogy azt láttam, magát nem láttam!