Az olasz Gospa Silvanának 62 éve van jogosítványa, amely nemcsak a pénztárcájában porosodik, hanem azóta rendszeresen vezet. A több mint fél évszázad alatt egyszer sem okozott balesetet és elszenvedője sem volt hasonlónak. Ez igen szép teljesítmény, ha figyelembe vesszük, hogy Olaszországban elég laza a közlekedési morál és nem az autó körül forog az emberek élete, a többségnek az csak egy közlekedési eszköz. Mondjuk úgy, nem vigyáznak reájuk annyira.

Silvana 1959-ben kezdte a vezetést, méghozzá egy Fiat 600 volánja mögött, és azóta is autóval jár a legtöbb helyre. A 62 év alatt nemcsak ügyesen terelgette járműveit, de biztosítót sem váltott, jelenleg is a Cattolica Assicurazioni társaság biztosítja.

Fiat 600

Az 50-es évek közepétől egészen a 60-as évek végéig gyártották a Fiat 600-as kisautót:

Ez pedig mindenképp becsülendő, így volt ezzel a biztosító is és úgy döntöttek, a 93 éves hölgy élete végig ingyen biztosítást kap. Az olasz cég közleményében az is benne volt, hogy mostantól bármennyi balesetet okoz leghűségesebb ügyfelük, egyet fillért sem kell fizetnie, mindent a biztosító áll.