Kedvelt sztárok és államfők, diktátorok neve kapcsolódik általában a Mercedes-Benz 600-hoz. A hosszított – akár 6 ajtós – W100-asból 2677 példány készült 1693-1981 között, de nemcsak a ritkasága adja a varázsát, hanem a műszaki megoldásai is. Ez az autó nagyjából minden és még egy kicsit több is annál, amit a 60-as években a Mercedes tudott.

150 baros hidraulikus rendszer mozgatja a 600-as Mercedes ablakait, üléseit, napfénytetőjét, csomagtartófedelét és az automatikusan bezáró ajtókat is. A légrugózásnak hála pedig bármilyen útfelületen méltóságteljesen suhan a limuzin. M-100 kódú, 6,9 literes, V8-as motorja 250 lóerőt ad le 4000-es fordulaton és 500 Nm nyomatéka van 2800-tól. 112 literes tankból szívja ki a benzint és akár 200 km/órával is repíti a több mint 6,2 méteres, 2,8 tonnás autót.

Olajsejkek, diktátorok kedvence volt ez a Mercedes limuzin 1

Ebből az exkluzív szériából került nemrég eladásra egy négyajtós Pullman az Auto Leitner kínálatából. Ennek a darabnak átépített beltere ad extra egyéniséget, a hetvenes évek luxusát a digitális kor modern szolgáltatásai cserélték fel. A panorámatető például egy kortárs Maybachból származik, de kerültek bele elektromos ülések, ülésfűtés, minibár, hűtő, LCD tv, Swarovski kristályokból épített dekoráció, hogy csak a legfontosabbakat említsük. 

Olajsejkek, diktátorok kedvence volt ez a Mercedes limuzin 2

A 2007-2014 között folyamatosan végzett munka körülbelül 3 millió eurót emésztett fel, de nem érintette a hajtásláncot és a technikát. Modernizálás helyett csak alapos felújítás történt a motortérben. Innen nézve a 2,3 millió eurós (826 millió forint) eladási ár nem is tűnik soknak, bár ezen a szinten is igaz az autókereskedés ökölszabálya, miszerint az utólag beépített extrák, karbantartási költségek sosem jelennek meg árfelhajtó tényezőként.

Olajsejkek, diktátorok kedvence volt ez a Mercedes limuzin 3Olajsejkek, diktátorok kedvence volt ez a Mercedes limuzin 4Olajsejkek, diktátorok kedvence volt ez a Mercedes limuzin 5