A fűnyíró motoros, néha kartonból ragasztott, néha lemezből hegesztett sportkocsi másolatoknak se szeri, se száma Ázsiában. Sokan már csak a Youtube-kattintások miatt építenek ilyen házi utánzatokat. Legutóbb egy Ferrarira emlékeztető darabra csodálkoztunk rá:

a videó a hirdetés után indul

Vietnámi fiatalok mindössze 1000 dollárból (300 ezer forint) készítették el ezt a Ferrari-replikát, amely leginkább a 488 GTB-re hasonlít, legalábbis szemből. A munka 5 hónapig tartott.

Aktuális helyszínünk viszont Thaiföld, ahol akad egy profi hulladékművész műhely. A Scrap Metal Art Thailandnál tényleg mesteri szintre emelték a guberálásból történő alkotást. 

Nem csak autók másolatai születnek itt. Szinte mindent el tudnak készíteni a roncstelepről származó alapanyagokból, legyen szó életnagyságú Transformers robotról vagy rozsdás harcos kentaurról. Számunkra viszont a két Bugatti Chiron-másolat az érdekes. Ezek az élethű méretű fémszobrok tökéletes arányokkal másolják az eredeti konstrukciót, még az ajtó is nyitható, és a belteret is megformázták hulladék acéldarabokból. 

A videós elmondása szerint egy már el is kelt, svéd vevője kilencmillió forintot fizetett érte.