Kisebbfajta jogi huzavona kezd kialakulni egy autóimádó milliomos, Zahid Khan és a nagy-britanniai West Midlands rendőrsége között. Az ügy még évekkel ezelőtt kezdődött: a férfi ellen vádemelés történt egy ügyben, és jó ötletnek tartotta, ha a bíróságra egy olyan Ferrari 458 Spiderrel érkezik, melyen nincs biztosítás, ráadásul egy balesetet követően korábban kivonták a forgalomból, és illegálisan javították meg. Ha ez még nem lett volna elég, a járdára is parkolt az autóval.

Beperelte a rendőrséget, akinek bezúzták a Ferrariját 1

Khan feje felett gyűlni kezdtek a viharfelhők: a bíróság szerint rendszámokkal kapcsolatos visszaélések is köthetőek a nevéhez, ám még az ítélet kihirdetése előtt Dubajba menekült az Egyesült Királyságból. 2018 nyarán végül tíz év börtönbüntetésre ítélték a férfit.

Ferrariját még akkor elvitték a járdáról, egyenesen a roncstelepre, ahol – autóimádóként nézve kegyetlen, jogi szempontból azonban törvényes módon – bezúzták az 570 lóerős, V8-as motorral szerelt sportkocsit.

Ezen eset miatt Khan úgy döntött, hogy bepereli a rendőrséget, mivel szerinte szabályellenesen jártak el. Aligha van olyan bíróság, amely neki adna igazat. A férfi egyébként a közeljövőben minden bizonnyal megkezdi büntetésének letöltését, ugyanis az Egyesült Arab Emírségek hamarosan kiadhatja az Egyesült Királyságnak őt. Tíz éves börtönbüntetéséhez ráadásul hozzá is tettek 14 hónap “kamatot”, mert megpróbálta elkerülni a fogvatartást.