Rengeteg rekord akad az autózás világában. A legjobb gyorsulás, a legnagyobb végsebesség mellett rengeteg különc furcsaság akad, amit bejegyeztek már a Guinness rekordok közé. Legutóbb a Porsche csinált kisebb hírverést annak, hogy megdöntötték a beltérben elért legnagyobb sebesség rekordját.

Eközben Kínában, a Geely gyárában sem ültek babérjaikon, egyéni kiemelkedő eredmény helyett inkább a csapatmunka erejét mutatták meg különleges vállalkozásukkal. A kínai újév alkalmából több mint ezer autós gyűlt össze a márka egyik gyártelepén, és kizárólag Emgrand típusokból kiraktak egy hatalmas mozaik képet. 

Furcsa világrekordot állított fel egy kínai autógyártó 2

Mivel naptár szerint a bika éve köszöntött be, így a fekete-fehér autókat felhasználva ezt jelenítették meg, mind feliratban, mind egy szimbolikus rajz formájában. 

Furcsa világrekordot állított fel egy kínai autógyártó 3

Elsőre nem tűnik túl nagy kihívásnak a dolog, de egy ilyen rekordkísérlet során szigorú feltételeknek kell megfelelni. Az autók közötti távolság nem lehet nagyobb húsz centiméternél, és a kép minimális mérete 3000 négyzetméter kell legyen. Ennek az értéknek több mint kétszeresét érték el a kínaiak, pontosan 1339 autóval, és 30 órás jól szervezett, megfeszített munkával.

Furcsa világrekordot állított fel egy kínai autógyártó 4

Ez is egy formája az újévi buliknak.

Furcsa világrekordot állított fel egy kínai autógyártó 5

Geely, a kínai óriás

Évekkel ezelőtt volt pár próbálkozás a márka bevezetésére az európai piacon, de mivel ezek minden esetben csírájában haltak el, a Geely vezetése inkább a felvásárlások mellett döntött. A cég mára olyan autómárkák tulajdonosa, mint a Volvo, a Lynk & Co, a Proton, valamint  Li Shufu, a cég tulajdonosa a Daimler legnagyobb egyéni részvényese.

Tavaly 1 320 217 darab Geelyt adtak el, szinte kizárólag a kínai belpiacra.

A rekordhoz használt Emgrand a Geely konszern elegánsabbnak szánt modellje. Az Emgrand EC7 egy Chevrolet Cruze vagy Renault Fluence méretű lépcsőshátú, ezerötös vagy 1,8 literes benzines motorral. Érdekessége a 4 csillagos Euro NCAP-törésteszt.