A rajongók és a sajtó nem győzött áradozni a Corvette nyolcadik generációjáról az elmúlt hónapokban. Olcsó vételár, párját ritkító teljesítmény (495 lóerő és  637 Nm nyomaték), három másodperc körüli gyorsulás 100 km/órára. Ez a legkomolyabb sportkocsik ligája, ahol a kirobbanó erő mellett a tartósság is kulcskérdés.

Ezen a téren úgy tűnik, még van mit csiszolni a C8-as generáción, mert egyre több történet szól a 6,2 literes, turbós V8-as komoly meghibásodásáról. Konkrétan szétborított motorblokkokról kerülnek fel képek, ahol a dugattyún látható sérülések és az elgörbült szelepek egyértelműen a szeleprugó hibájára utalnak. 

A képeken szereplő autó mindössze 91 kilométert tett meg, tehát a türelmetlen tulaj sem tehette tönkre, mert az ilyen teljesítményű sportautók ekkora futásteljesítménnyel még korlátozott üzemmódban használhatóak, a tiltáson pörgetést nem engedi az elektronika.

Ez a probléma már tavaly év közepén jelen volt, és annyi panasz érkezett, hogy a General Motors is elismerte a jelenséget, a kiadott közlemény szerint a 2020. június-szeptember között gyártott darabokat érintheti a hiba.

Pár kilométer után esett szét az új Corvette motorja 1Pár kilométer után esett szét az új Corvette motorja 2Pár kilométer után esett szét az új Corvette motorja 3Pár kilométer után esett szét az új Corvette motorja 4