Az amerikai hadsereg által az 1950-es években fejlesztett jármű közel 19 méter hosszú, 8 méter széles és majdnem 6 méter magas. Hatalmas méreteivel rendeltetésszerű használat mellett nincs gond, mivel ez a kétéltű a partraszállást könnyítette meg, és nem közutakra tervezték. 

Tisztességes neve LARC-LX, vagyis Lighter Amphibious Resupply Vehicle. Teljes terheléssel 200 embert, vagy 100 tonna rakományt képes szállítani, végsebessége szárazföldön 32 km/óra, a hullámok között pedig 12,1 km/órával hasíthat. Mozgatásáról 265 lóerős GMC dízelmotorok gondoskodtak, minden kerékre jutott egy, további kettő pedig a két 1,2 méter átmérőjű propellert hajtotta. 

A kamionok eltörpülnek az amerikai katonai kétéltű mellett 1

Hosszú pályafutást élt meg a konstrukció, 2001-ben nyugdíjazták, így kerülhetett egy múzeumba tartó darab Dubaj széles autópályájára. Itt látszik igazán a grandiózus méret, van összehasonlítási alap, például egy teljesen hétköznapi mixerkocsi, ami eltörpül a katonai behemót mellett.

A kamionok eltörpülnek az amerikai katonai kétéltű mellett 2

Arról sajnos nincs információ, hogy mennyit eszik százon ez a nagy vas, annyi biztos, hogy 567 literes üzemanyagtartállyal rendelkezett.