Hiába a kitáblázás és a felfestések, rengeteg sofőrnek nem sikerült még megszoknia a környéken újdonságnak számító többsávos körforgalmat. A felvételeken jól látszik, hogy az autósok megijednek attól, hogy az M44-es autóútra hajtanak fel és hidegvérrel visszatolatnak vagy éppen forgalommal szembe fordulnak. A felvétel végén az opeles és a traktor a legdurvább.

Nézd meg a videót:

a videó a hirdetés után indul

De miért történik itt ennyi hasonló eset?

A sofőrök a körforgalom előtt nem a továbbhaladási irányuknak megfelelő forgalmi sávba soroltak, amire burkolati jelek és jelzőtáblák is egyértelműen figyelmeztetik az autósokat a csomópont előtt. A turbó körforgalomban az egymással párhuzamosan haladó sávokat egymástól át nem járható, de a vízelvezetést lehetővé tevő elemekkel, az útfelületből kiemelkedő gömbsüvegsorral választották el. A körpályán a forgalmi sávok fizikai elválasztása csak ott szakad meg, ahol keresztező járművek lépnek be a csomópontba. Aki a külső sávba sorol be, az az új M44-es autóútra tud csak felhajtani, míg a másik sávból az M44-esen túl ki lehet hajtani a 44-es és a 47-es főútra is.

Ha az előjelzések ellenére valaki mégis elnézi a sávot és emiatt az M44-es autóútra hajt fel, ne tegyen meggondolatlan lépést, ne tolasson vissza, ne forduljon meg! Az útszakasz egyelőre díjmentesen használható, ráadásul csupán négy kilométerre található a legközelebbi csomópont, ahol biztonságosan le lehet hajtani, illetve visszatérni a turbó körforgalomhoz, tehát nem éri meg kockáztatni. A szakemberek a következő hetekben az előírásokon túl újabb burkolati jelekkel és táblákkal erősítik tovább a csomóponti ágak előjelzéseit, valamint az autóút legközelebbi lehajtójára is külön táblán hívják majd fel a figyelmet, ezzel is megakadályozva a balesetveszélyes tolatásokat és visszafordulásokat.

Érdekes olvasói levelet kaptunk az ügyben a cikk megjelenése után.

“Kedves Vezess.hu!

Imádom a Vezesst, még a reklámokat is megnézem rajta :D A cikk kapcsán egy új témát vetnék fel. Amint a cikk is írja, az a baj, ha valaki elnézi, nem tudja, hogy hol tud leghamarabb visszafordulni. Az a baj, hogy mivel whirlpool-szerűek ezek a körforgalmak, aki nem végig bent halad, nem tud körbemenni.

Ami viszont egy érdekes téma, hogy a KRESZ ezekkel a “körforgalmakkal” nincsen összhangban. Meg kéne változtatni a KRESZ-t és ezeket a “körforgalmakat” is beleírni. A KRESZ ugyanis egyértelműen azt mondja, hogy a körforgalomból kihajtani csakis a külső sávból lehet, attól függetlenül, hogy az párhuzamos közlekedésre alkalmas-e vagy sem, ill. hogy útburkolati jelek fel vannak-e festve. Ám ezek a “turbó körforgalmak” ennek nem tesznek eleget, mert a belső sávból is ki lehet hajtani, hoppá!

Ha nem tennék ki a kis kerek körforgalom táblát, csak simán elsőbbségadás kötelezőt, akkor minden rendben, de körforgalom táblát nem tehetnek ki csak úgy ilyen helyre, mert KRESZ szerint ez nem szabályos körforgalom.

Jó lenne ha ezzel a témával végre valaki foglalkozna. Az öregek jó, hogy nem értik, hogy most akkor ez mi, mert kint van a tábla, de nem úgy működik, ahogy anno megtanulták a körforgalmat. Érthető.

Amúgy nézze meg a Vezess a debreceni Nagyerdőn az új strand előtti körforgalmat, vagy az egyetem előttit! Annyira katasztrofális, hogy ember legyen a talpán, aki turistaként ezekkel elsőre elboldogul, nem is beszélve a város új egyirányúsításáról, hogy most akkor ki melyik sávba kanyarodik, nincs rendesen kijelölve, tiszta balesetveszély. Amúgy Debrecen tele van közlekedéstechnikai bénaságokkal. pl. STOP tábla az út közepén, pedig azt csak kereszteződésbe lehet tenni. Van itt egy-két csemege.

Üdvözlettel, T.R.”