Ahány vállalkozás, annyiféle üzleti profil és megannyi felhasználási cél melyekben az elektromos autók megállhatják a helyüket. Legyen szó akár szállítmányozással foglalkozó vállalkozásról, vagy személyszállításról, az elektromos autó minden esetben remek választás, amennyiben elegendő figyelmet fordítunk arra, hogy megtaláljuk a leginkább megfelelő jármű típust.

Milyen autót válassz munkába járáshoz?

A hétköznapokban tökéletes társ lehet egy elektromos autó, hiszen a mindennapos ingázás, dugóban araszolás közben jut a legtöbb káros anyag a légkörünkbe. Munkába járáshoz nem kell hatalmas hatótávú elektromos autóban gondolkodnunk, hiszen ritka az, hogy nagyobb távolságokra kelljen napi szinten utaznunk otthonunk és munkahelyünk között. Akár otthon, akár az munkahelyünkön töltjük autónkat, egy kisebb teljesítményű akkumulátorral rendelkező autó is mindig útra készen fog várni minket.

Milyen elektromos autót válassz vállalkozásodba? (x) 1

Kisteherautó vagy kisbusz? Megoldható ez is!

Vállalati személyszállítás vagy teherszállítás? Erre is van megfelelő elektromos autó! Elektromos kisteherautó és kisbusz használatával nullára csökkentheted vállalkozásod károsanyag termelését a mindennapi közlekedésben. Tökéletes választás mind a két célra például a Nissan E-NV200 elektromos furgon, mely többféle kialakítással mind teher-, mind személyszállításra is alkalmas.

Milyen elektromos autót válassz vállalkozásodba? (x) 2

Elektromos autó használtan: mire érdemes odafigyelni?

Akár új, akár használt elektromos autót választunk, az első és legfontosabb szempont, amit figyelembe kell vennünk, hogy a jármű pontosan illeszkedjen a céljainkhoz. Hiába döntünk egy személyszállításra optimalizált, remek hatótávú kisteherautó mellett, ha vállalkozásunk fő profilja az áruszállítás. Ezért az elektromos autóra való váltás első lépéseként mindig azt kell meghatároznunk, hogy túlnyomórészben milyen célra használjuk majd a járművet.

Emellett használt autó esetén különös figyelmet kell fordítani az akkumulátorok állapotára, ezek ugyanis egy idő után veszítenek kapacitásukból, nem képesek ugyanakkora töltést felvenni és leadni, mint eredetileg.

Bármilyen célra is választunk elektromos autót, abban biztosak lehetünk, hogy tettünk valamit környezetünkért, hozzájárultunk ahhoz, hogy élhetőbb világ vegyen bennünket körbe.