Különleges használt Volkswagen Golf III bukkant fel az európai piacon, egy igazi csapásmérő eszköz, ami már inkább félelmetes, mint kívánatos játékszer. A Redline Deals által Bulgáriában 11 millió forintért árult autót alaposan átalakították, a kétliteres benzines motort gyakorlatilag teljesen kicserélték. Minden mozgó alkatrésze új, kovácsolt dugattyúkat, egyedi hengerfejet, módosított vezérműtengelyt kapott, valamint egy gigantikus méretű, Forced Performance HTA4205 kódjelű turbót.

11 millióért eladó egy rettentő, ezer lóerős Volkswagen Golf III 1

Az óriási teljesítmény javarészt ennek köszönhető, 2 bar nyomáson 700 lóerőt, 3,4 bar nyomással 1000 lóerőt présel ki a motorból, és így az összkerékhajtású, H-kulisszájú, hagyományos kézi váltóval szerelt konstrukció képes 9 másodperces időket futni negyed mérföldön. 

11 millióért eladó egy rettentő, ezer lóerős Volkswagen Golf III 2

A fékeket is átdolgozták, elöl 345 milliméteres, hátul 280 milliméteres Brembo féktárcsák dolgoznak, a lengéscsillapítókat pedig jóval feszesebb Bilsteinre cserélték.

Hosszú az átalakítások sora, de maga a karosszéria gyári, és ennek tudatában tényleg veszedelmes élmény lehet ezzel a Golffal közlekedni.  

11 millióért eladó egy rettentő, ezer lóerős Volkswagen Golf III 3