Néhány napja történt az eset, amikor is egy oregoni (USA) anyuka beszaladt egy boltba a reggeli órákban. Amíg az üzletben tartózkodott az autóban hagyta a kulcsot és a motort sem állította le. Ez felhívás volt keringőre egy autótolvajnak, aki kiszúrta a hanyagságot és azonnal bepattant az autóba és elhajtott vele.

Néhány kilométer múlva furcsa fordulatot vett a történtet: a tolvaj észrevette ugyanis, hogy hátul ül egy gyermek és azonnal visszafordult a kocsival. Megtalálta az anyukát és irdatlanul leszidta, azzal is megfenyegette, hogy kihívja a rendőrséget, mert ennyire felelőtlenül viselkedett (valahol igaza volt, ezt tegyük hozzá). Ezután parancsolta a nőnek, hogy azonnal vegye ki a gyermeket az autóból és ismét elhajtott.

Természetesen az anyuka eközben már hívta a rendőrséget, akik kisvártatva meg is érkeztek, de ekkor már nyoma veszett az autótolvajnak. A rendőrség szóvivője elmondta, hogy kikérdezték a bolt egyik alkalmazottját, aki azt állítja, hogy az autó tulajdonosa alig pár perce ugrott be az üzletbe, amikor a tolvaj elkezdett tolatni a bejárat előtt parkoló autóval.

A rendérség egyébként azért nagyon hálás a tolvajnak, amiért volt benne annyi tisztesség és felelőségérzet, hogy visszavigye a gyereket az anyjához. Egyelőre körözik a tettes, még nem akadtak a nyomára.