Mickey Thompson főként autótervezőként vált híressé, viszont egyúttal ő volt az első az Egyesült Államokban, aki átlépte a 400 mérföld/órás (643,76 km/óra) sebességet, de az IndyCarban is megfordult. 1988-ban hunyt el, amikor egy korábbi üzlettársa megbízásából egy bérgyilkos lelőtte őt és a feleségét – ennek ellenére a mai napig felbukkan egy-egy darab grandiózus autógyűjteményéből.

A Mecum árverésén egy 1963-as Corvette Stingray Z06 került kalapács alá. A típus meglehetősen ritka, mindössze 199 példányt gyártottak belőle. Az egykor 4000 dolláros indulóárral meghirdetett Corvette-hez egy több mint 1800 dolláros teljesítménycsomagot is hozzácsaptak, ami az üzemanyag-befecskendezéses L84-es motort, továbbfejlesztet felfüggesztést, kétkörös főfékhengert és egyéb műszaki nyalánkságokat tartalmaz.

Valakinek 150 milliónyit is megért a híres tervező Corvette-je 1

A képre kattintva galéria nyílik!

Ez a különleges példány ráadásul egy 36 gallonos, vagyis 136,25 literes üzemanyagtartályt is kapott, és természetesen Thompson saját tervezésű Rader Tri-Ribb kerekei kerültek fel rá.

Thompsonnak azonban másik négy ilyen Z06-os is parkolt a garázsában: öt példányából négyet versenyzési célokra használt, egyet pedig személyes használatra tartott magánál. Történetében viszont akadnak homályos foltok, évtizedekig ugyanis azt gondolták, hogy a jelen cikkben szereplő autó részt vett a daytonai és a bonneville-i időpróbán is. Ezt azonban megkérdőjelezte az, amikor az ajtóból előkerült a férfi 1964 novemberében lejárt hitelkártyája.

Valakinek 150 milliónyit is megért a híres tervező Corvette-je 2

Hogy felkutassák a Corvette történetét, egy komplett szakértői gárdát vontak be a vizsgálatokba. Az alapos kutatás keretében régi fotókat és folyóiratcikkeket tanulmányoztak, tanúkat interjúvoltak meg. Végül kiderült, hogy az 58 éves példány Thompson személyes Corvette-je volt, ezt egy 24 oldalas jelentés támasztja alá.

Normál esetben ez az amúgy is ritka Corvette ilyen állapotban 150 ezer dollárt érne, de múltja miatt a Mecumnál 400-500 ezer dollárra becsülték az árát. Ehhez képest pénteken 506 ezer dollárért, azaz majdnem 151 millió forintért vitték el a történelmi darabot.