Spanyolországban péntek estére egyre nagyobb fennakadásokat okozott a közlekedésben a rendkívüli havazás. A fővárosi agglomerációban található Alcorcónban több autóbusz elakadt a hóban, a Kasztília-La Manchában fekvő Toledóban megbénult a tömegközlekedés, és a katonaság segítségét kérték az utak megtisztításában.

 

A spanyol fővárosban péntek délután életbe léptették a legmagasabb szintű, vörös riasztási fokozatot az időjárás miatt, bezárták a közparkokat, mert balesetveszélyes lehet, ha a faágak leszakadnak az összegyűlt hó súlya alatt. Felfüggesztették a kamionforgalmat a madridi tartomány területén, az úton lévő teherszállító járművek kijelölt parkolóhelyeken várakozhattak. Spanyolország déli területeire főleg eső, északabbra viszont kiadós havazás érkezett, Madridban és környékén 20-40 centi hó hullott le 24 óra alatt. 

Volt azonban aki kihasználta a rendkívüli helyzetet és nem esett pánikba: befogta a kutyákat és hószánon indult útnak a városban. Vasárnapra egyébként normalizálódott a helyzet Madriban, a hó nagy részét eltakarították az utakról és helyre állt a közlekedés.

 

 

Budapesten is volt egy férfi 2017 telén, aki extrém módon indult munkába egyik reggel. A Rózsadombon pattant snowboardra, pont kapóra jött neki a havazás, ónos eső, piros riasztás kombó. Autókkal egyáltalán nem találkozott, csak a parkolókban, szóval Szilárd nem volt veszélyben a manőverezés közben.

 

Te örülnél ha komolyabb havazás érkezne hozzánk is?
Igen, szeretem a havat, ideje lenne már egy normális télnek
64% (60)
Nem, jól megvagyok hó nélkül, jöhet a nyár
30% (28)
Nekem mindegy, egy éve nem mozdultam ki a lakásból
6% (6)