Erre szokták mondani, hogy annyi esélye volt ennek a balesetnek, mint nyáron a havazásnak, pedig olyan is történt már. Állítólag 1797. július 2-án déltájban hópelyhek kezdtek hullani Debrecenben, az Alföld közepén. A városban csak épphogy hullott, ám a környékbeli földeket teljesen ellepte, és a hólepel meg is maradt. Volt, ahol bokáig ért.

De vissza a benzinkúthoz és a fájdalmas balesethez. Nézd meg a videót:

a videó a hirdetés után indul

Nem ez volt az első alkalom, hogy valaki nem rakja vissza a helyére a töltőpisztoly és elindul. Az alábbi videón egy újabb példa, ahol személyi sérülés ugyan nem történt, de a kútoszlop csúnyán leamortizálódott.

Szépen beakasztja a pisztolyt a férfi, hogy amíg végez a szélvédő tisztításával, addig tele lesz a tank és már roboghat is tovább. Eközben csak egyetlen dologról feledkezett meg: arról, hogy tankolni jött a kútra.

 

És azt a hölgyet láttad már, aki lazán nekitámaszkodott az autónak tankolás közben és nem vette észre, hogy megtelt a tank.

a videó a hirdetés után indul

Nagyon jó kérdés, hogy ez miként történhet meg, hiszen a töltőpisztolyok el vannak látva egy biztonsági szeleppel, pont az ilyen esetekre, hogy ne tudjuk túltölteni a tankot. Ha érzékeli a rendszer, hogy visszafolyna az üzemanyag a csőbe, akkor egyszerűen oldja a “ravaszt” és megáll a tankolás.