1969 volt a XX. század egyik legendás éve, nyüzsgött az emberiség. Jimmy Hendrix koncertet adott a Woodstock-fesztiválon, Neil Armstrong első emberként lépett a Holdra, és olyan autókra költhetett az amerikai állampolgár, mint a Dodge Charger.

Sokak szerint ez az 1969-es kiadás volt a típus formatervezési csúcspontja, nem véletlenül választották a Hazárd megye lordjai “főszereplőjének.”

A legendás státusz az árakon is meglátszik, a szebb darabok jócskán a 100 ezer dolláros (30 millió forint) árhatár felett mozognak, de az igazán különleges kivitelek, a modern alkatrészekkel feldobott verziók ennek többszörösét is érhetik.

Ezt a Dodge Chargert akkor is megkívánod, ha rühelled az amerikai verdákat 1

Mert az Egyesült Államokban nem esik mindenki hanyatt a gyári, muzeális állapottól, vannak akik XXI. századi színvonalon akarják élvezni a klasszikusokat.

Nekik szól ez a vibrálóan zöld, Reverence névre keresztelt Dodge Charger, ami formáját tekintve az 1969-es szériára hasonlít. A lemezek alatt azonban a legfrissebb amerikai lóerőgyár dolgozik, egy 2016-os Dodge Challenger SRT Hellcat tokkal-vonóval. 

Ezt a Dodge Chargert akkor is megkívánod, ha rühelled az amerikai verdákat 2

Ezt a Dodge Chargert akkor is megkívánod, ha rühelled az amerikai verdákat 3

Az eredetileg 707 lóerős 6,2 literes V8-as Hemi-blokkot ráadásul 890 lóerőre húzták fel, kapott egy  ZF 8HP90 nyolcsebességes automata váltót és független hátsó kerékfelfüggesztést, a KW gyártotta komponensekből. Természetesen a módosítások sora nem állt meg itt, talán csak az eredeti, modern műszerfal néz ki esetlenül a Charger belterében, ezt a karosszériát még nem az ilyen puffasztott műanyagokra találták ki. 

Ezt a Dodge Chargert akkor is megkívánod, ha rühelled az amerikai verdákat 4

De ezzel együtt is elviselhető lenne a csomag, amiért körülbelül félmillió dollárt, vagyis 150 millió forintot remélnek a hamarosan megrendezésre kerülő aukción.

Ezt a Dodge Chargert akkor is megkívánod, ha rühelled az amerikai verdákat 5