December 24-én éjjel egy autós üldözésbe futott bele a Bartók Béla úton a Bp-i Autósok Közössége egyik olvasója.

Az üldözött autós természetesen – ahogy ilyenkor illik – mindenen keresztülhajtva menekült a rendőrök elől. Mivel a szembe sávba ment és üres volt az út, szerencsére nem okozott problémát a kamerás autóban ülő sofőrnek időben észlelni az ámokfutót és le tudott húzódni

– összegzi az alábbi videóban történteket a portál. Az nem derült ki, hogy sikerült-e elkapni a menekülő autóst.

Az ünnepi hét bűnügyi krónikája kapcsán egy autólopási ügyet is felelevenített a Bp-i Autósok Közössége, melyről a Vezess is cikkezett: még hétfőn loptak el egy leparkolt, majd őrizetlenül hagyott autót a Kálvária térről, a rendőrség azonban 15 perc alatt megtalálta azt, az elkövetővel együtt.

Autós üldözés: megszólalt a rendőrség (Frissítés, 23:25)

Nem sokkal cikkünk megjelenése után a rendőrség honlapján is beszámolt az esetről. A közleményből kiderült, hogy minden közlekedési szabályt figyelmen kívül hagyva próbált meglógni, majd nekiütközött két parkoló autónak.

A férfi az ütközés után sem adta fel: kiszállt az autóból, egy társasházhoz futott, ahol a bejárati ajtó üvegét betörve próbált bejutni a lépcsőházba, ám a rendőrök utolérték és elfogták. A férfi ruhájában kábítószergyanús anyagot találtak, továbbá az alkoholszonda-tesztje is pozitív lett.

A 22 éves B. István azonban nemcsak az imént említettek miatt fogta menekülőre. Bűnlajtsromában összesen hét elfogatóparancs szerepelt – lopás, garázdaság, testi sértés, zaklatás, hamis vád, magánlaksértés és rongálás miatt. Autóján sem műszaki engedély, sem érvényes biztosítás nem volt.

B. Istvánt gyanúsítottként hallgatták ki és – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.