Megtévesztő alkatrészeket gyakran alkalmaznak a gyártók, főleg ha egy sportos, vagy sportosnak látszó típusról van szó. Karbonnak látszó olcsó műanyag, befalazott rácsok szerte a karosszérián, és az általános trend, a kipufogóhelyettesítő krómdíszek tömkelege.

Ezeket látva örömmel fanyalog a pőre autózás élményét szívében őrző autós újságíró, de most még magasabb labdát dobott fel egy tuningcég.

A Custom Cre8ions egy igazi retró hangulatú, teljesen felesleges kiegészítőt árul a friss Corvette C8-asokhoz. Mivel a középmotoros típus blokkja átlátszó borítás mögött lakik, így a járókelők is élvezhetik a V8-as blokk látványát. 

Vagyis pontosabban annak műanyag borítását, ugyanis ez dominál az átlátszó fedél alatt. 

Ez a félmilliós kamu alkatrész az autózás guminője 1

A tuningcég viszont 1500 dollárért sokkal dekoratívabb megoldást kínál. Könnyen felszerelhető, régi korokat idéző szívótölcséreket, amelyek természetesen semmilyen kapcsolatban sem állnak a motorral. Pedig ilyet gyakran láthatunk komolyabb versenytechnikákon, a tölcsérek kialakítása segíti a tökéletes levegőáramlást, szívómotoroknál a befecskendezés fajtájától függetlenül ez is hozhat a konyhára némi teljesítményt.

Így viszont csak egy félmillió forintos szépségtapasz, ami annyit ér, mint az anyósülésbe gyömöszölt élethű guminő.

Ez a félmilliós kamu alkatrész az autózás guminője 2Ez a félmilliós kamu alkatrész az autózás guminője 3Ez a félmilliós kamu alkatrész az autózás guminője 4